sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Monipuolisesti


Vaikka tässä näkyy, miten hyvin Vili ja Lilo voivat olla samassa pesässä nukkumassa, ei käytännössä tämä kestänyt kovinkaan kauan. Lilo haluaa olla Vilin lähellä, joskus liikaakin. Vili taas on itsenäinen koira, mikä on tottunut yhdentoistavuoden ajan olemaan yksin, on varsin vaikea tottua arkeen, missä joutuu jakamaan oman häkkipetinsä, sohvat ja jopa ruokakupin. :D Lilo haluaa syödä oman ruokansa Vilin ruokakupista ja kun Vili on syönyt omansa, kaadan Lilon ruoat siihen ja johan maistuu ruoka Lilollekin.

Torstaina oli koirien rokotuspäivä. Vili sai normaalirokotukset ja Lilolla 12-viikkoisrokotus ja neljän viikon päästä uudestaan. Hyvinhän se meni, Vili otti rokotuksen kuin mies ja Lilo vinkaisi kun sai tuta piikin niskassaan.

Meillä ei ole Tuikun kanssa tällä viikolla ollut ajopäivää, joten tämä sunnuntai valikoitui ja mukaan tuli vanhin tyttäreni. Tämä oli hänelle ensimmäinen kerta kun hän pääsi kärryille mukaan ja sai hän ohjastaakin kärryjä. Päivä oli lämmin, tyyni ja miellyttävä. Tuikku oli valmis tulemaan mukaan kun hain sen. Aina yhtä iloinen, aina yhtä valmis. Niin tänäänkin. Kärryttely on meille enemmänkin rentouttava puuhaa ja sitä en ole tehnyt niinkään treenimielessä. Tämä kerta oli rentoa kävelyä ja hiittisuoralla menimme raville. Ja tällä kertaa Tuikku meni ravilla koko pätkän, silloinkin kun pyysin vauhtia lisää. Ravi on letkeää ja näyttää hyvältä kärryiltä käsin. 

Selkäkin saa levätä eikä painoa selkään tule. Selkä on minusta hyvä, tänään kokeilin ja ristiselän alue ei vaikuta enää niin kipeältä kuin aikaisemmin. Arnikat se saa selkäänsä ja hieronnan laitteella. Liikutuksen jälkeen kun lihakset ovat vielä lämpimät, sai Niina käyttää hierontalaitetta pitkin selkää ja ristiselän aluetta, minä hieroin lämpöarnikan ja pääsikin tämän jälkeen tarhaan takaisin.
Tuikulla käy vuokraaja kerran viikossa, lauantaisin. Eilen he olivat menneet ilman satulaa ja käyneet järvessä, kentällä sekä hiittisuoralla. Saan yleensä paljon kuvia ja vuokraaja kertoo, mitä ovat tehneet. Tämä järjestely on toiminut hyvin. Toisaalta olen kovin haikea ja levoton aina vuokrauspäivinä, sillä rehellisesti sanottuna haluaisin itse olla tallilla. Vuokraaja ei ole minulla sen takia, että tarvitsisin sellaisen. Toisaalta se on päivä, minkä voin hyödyntää muutoin. Mutta vuokrauspäivä on minulle luopumista omasta mahdollisuudesta olla Tuikun kanssa. Tuikun kanssa on kiva tehdä asioita, ja minullakin on paljon suunnitelmia kuten nyt kun istun tässä. Mietin, milloin seuraavan kerran menen maastoon. Niinan kanssa suunnittelimme menevämme jo pidemmälle kärryttelylle, sillä maastoreiteille voi lähteä myös kärryjen kanssa. Vaikka kentälläratsastus ei ole minulle se mukavin, mietin jo sitäkin. Maanantaina meillä on taas Jepan tunti ja sen jälkeen pitää suunnata satulakauppaan vaihtamaan kokeilusatuloita.Vapaita Tuikullakin on, pyrin pitämään viikossa pari päivää vapaata, jolloin Tuikku saa olla tekemättä mitään. Sen viikottainen liikutusmäärä on reipasta. Se ei ihan ns. tätiratsu ole sanan varsinaisessa merkityksessä vaan pyrin siihen, että se saa liikuntaa, monipuolisesti. Paljon maastoilemme ja siihen panostan eniten. Maastoilu on minulle se omin laji, missä koen olevani vahvimmillani. Ajotreeni on taas useimmiten kevyempää, toki otamme vetoja, mitä Tuikku itse haluaa. Sillä se haluaa mennä kun hiittisuoralle päästään, mutta ajotreeni koostuu yleensä korkeintaan 6 km mittaisesta pätkästä, useimmiten vähemmän. Ajo on enemmänkin palauttava liikutuskerta, jolloin Tuikku saa mennä rauhallista käyntiä pitkin ohjin. Esteitä emme ole kovin paljon vielä menneet, mutta niitäkin toki silloin tällöin ja sileällä meno on pakollista hevosen jumpan vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.