maanantai 20. kesäkuuta 2016

Vaihtelevaa liikutusta

Tuikku on päässyt taas monipuolisesti liikkumaan. Tosin kärryttelystä on jo aikaa viikko, mutta nyt juhannuksen tienoilla sitäkin olisi aikomus toteuttaa. Mutta lauantaina Tuikku oli päässyt kentälle Iidan kanssa ja käyneet vielä lopuksi maastossa. Sunnuntaina teimme retken raviradalle ja Iidakin pääsi mukaan. On kuitenkin kiva saada vaihtelua Iidallekin ja hän sai lastata Tuikun. Nähdä, miten helposti Tuikku menee traikkuun ja niinhän se sinne menikin. Siellä odotti astiassa mysliä, mistä se pitää. Iidalla ja Tuikulla menee hyvin, olen  vähän mustasukkainen - tässäkin iässä - mutta on mukavaa nähdä, miten kivasti heillä menee yksiin. Raviradalla meillä oli Jari kuvaamassa, Phantom 3 -kopterikamera ja ennakkokäsityksistä huolimatta Tuikku ei tätä pelännyt radalla vaan meitä, Iidan äitiä ja minua kun kävelimme radalla vastaan. Sinne se pysähtyi, jähmettyi ja oli kääntymässä takaisin päin kun me olimme niin pelottavia. Hassu heppa, joskus ei kovin loogista ole tämä Tuikun säikkyily. Muutoinhan Tuikku oli rauhallinen ja hieman löysä, laiskahko radalla. Menin itse lopuksi pari spurttia, mutta Tuikku oli jo sen verran hikinen, etten mennyt kuin löysin ohjin laukkaa ja ravia. Enkä tahtonut vaatia kovin kun huomasin, että se oli jo niin väsynyt. Mutta kaikenkaikkiaan on kiva kun on hevonen, millä voi harrastaa monipuolisesti. Etenkin se lastauksen vaivattomuus ja helppous. Silläkin on iso merkitys, voi helpommin lähteä ja tehdä retkiä. Tuikullahan on heinäkuussa myös oma tehtävänsä lastenleirillä, minne se pääsee myös mukaan yhden päivän ajaksi.
Voiko omistaja olla näin pelottava? En tule, kuka tuo on, joka kävelee radan reunalla? :D


Tänään maanantaina kävin sitten Lohjan K-maataloudessa. Ja siellähän oli tarjouksia, ostin Mountain Horsen softshell -takin ja Tuikulle maastoilua varten lampaankarvasatulavyön. Sehän oli kiva. Myyjä sitten huikkasi, että huomasitko tarjouksen, kaksi yhden hinnalla! Minä siihen, että sisältyykö tarjoustuotteetkin, kyllä. Ja sitten vielä varmistin, että ihan mikä vaate vain, kyllä. Joten rekissä oli tarjouksessa Kingslandin tikkitakit ja minähän sellaisen ostin, kuvitellen tämän saavani etuna kun olin ottanut softshell -takin. Mutta hitaalla kävi minunkin aivot. Kassalla sitten ihmettelin, että miksi loppusumma onkin niin iso kunnes tajusin, että aah... kalliimpi maksetaan ja edullisempi tuote tulee kylkiäisinä. Olihan se Kingslandin takki tarjouksessa, mutta normitilanteessa en olisi ostanut tuotetta edes tarjoushintaan, mutta nyt en kyennyt perääntymään sen verran oma kömmähdys nolotti. :D

Pääsimme myös jälleen kerran maastoilemaan, Samuli ja Tuikku yhdessä. Samuli on aivan ihana heppa, vanha ja viisas. Ja miten se tykkää kun pääsee mukaan. Ne ovat niin mukava pari yhdessä. Samuli on kiinni Tuikun hännässä ja Tuikkua ei häiritse. Aivan ihana kaveripari. Ja maastoilu sujui niin mukavasti, jälleen kerran menimme vain käyntiä ja saimme nauttia hienoista maisemista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.