keskiviikko 17. elokuuta 2016

KiropraktikkoMeillä kävi taas Outi hoitamassa Tuikkua. Sillä oli jo kireyttä ristiselässä etenkin vasen puoli ja hoidon myötä helpottui. Alaselkä aiheuttaa kireyttä umpisuolen ja vatsakalvojen kohdalla. Ja tämä tulee siitä, ettei se astu alleen. Tuikullahan on takakorkeutta, mikä tuo lisää haastetta eli vaikeuttaa juurikin sitä alleastumista. Kaulassa oli hieman kireyksiä, muutoin etuosa hyvä kuten edelliselläkin kerralla. Ja vasemmalla puolella olevat patit, joita myös löytyi lautasen kohdalta, ovat todennäköisesti valkuaisesta johtuvia. Nythän on uutta heinää, mistä ei ole vielä analyysiä ja Tuikku saa valkuaisrehua, minkä pyysinkin jättämään pois. Kun tiedän analyysitulokset, osaan laskea tarvittavat määrät rehuja oikein.

Mutta Outin käynnistä on ollut apua ja Tuikku on ollut hyvin tyytyväinen hoidon jälkeen. Nyt näytti jo siltä, että se jaksaa olla aikuismaisesti loppuun saakka, tosin vähän osoitti jo kärsimättömyyttään. Mutta lopussa haukotteli kun tuntui vain niin hyvältä. 

Maanantaina kävin sitten selässä. Meillä oli tarkoitus tallimestarin kanssa lähteä yhdessä kärryillä, hän ohjissa minä kyydissä. Mutta tallilla oli tullut yön aikana vesivahinko, joten se jäi myöhäisempään ajankohtaan. Ja kun olin jo orientoitunut toimintaan, päätin satuloida Tuikun. Ja tämän lisäksi tallin ulkopuolella pajassa nikkaroi kartanon omistaja. Tuikku oli valmiiksi jo lentoon lähdössä ja minä mietin, onko järkevää nousta selkään. Mutta olenko minä muka järkevä aikuinen - not. Pihalle ja Seppo piti kiinni ja minä kipusin selkään. Ei kipua, tuntui samalta kuin töissä satulatuolin päällä. Tosin Tuikku on leveämpi ja minä toki huomasin, että pohjeapujen antaminen onnistuu, mutta voima puuttuu sisäreisistä. Pieni silmukka pihalla ja alas satulasta. No johan siitä nuori ruuna hämmentyy kun näin kiusataan ja takaisin talliin ja pöristään kuin pieni possu. :D Mutta tarkoitus on lähteä lyhyelle maastolle sunnuntaina. Vointini on jo sen verran hyvä, kuljen pääasiassa ilman keppejä. Käytän Lilon iltaisin lyhyellä lenkillä ja olo muutoinkin hyvä. Joten näillä näkymin jos suunnitelmani onnistuu, ratsastamamme Tuikun kanssa pienen maastolenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.