maanantai 17. huhtikuuta 2017

Irtohypytyspäivä

Yhteisöllisyyttä, sillä voisi kuvata tämän päivän tallipäivää. Tarkoitus olikin kokoontua yhteen ja pitää hevosten irtohypytyspäivä. Tallilla on myös pyöröaitaus ja sitähän kokeilimme Tuikun kanssa. Se oli kuin vanha tekijä, toimi moitteettomasti, ravasi ja laukkasikin pyynnöstä. Vasempaan laukkaan sai vaatia enemmän, mutta tulihan se sieltä. Ja hienoa raviakin esitti pyöröaitauksessa.

Tuikulla on oma kaveri, Billy -lämppäriruuna. Kun Billy oli hoidettavana, oli Tuikku pihaton puolella ja halusi osallistua, saada oman huomionsa. Näin ne lauman alimmaiset ovat löytäneet toisistaan kaverit. Pikkuhiljaa on Tuikku hivuttautunut heinälaarin ääreen, mutta lauman pomo Reiska on vielä tarkka arvosta ja järjestyksestä. Joten Tuikku saa tyytyä omaan heinäkasaansa. Mutta pikkuhiljaa alkaa Tuikkukin pääsemään lauman hyväksytyksi jäseneksi. Yhteiselo on rauhallista eikä ajojahteja ole.


Tuikun vatsa on hyvä.  Siltähän se vaikuttaisi, että oma hevoseni reakoi valkuaiseen ja olen tämän tiimoilta löytänyt muita samankaltaisia suomenhevosia, joilla on herkkyyttä valkuaiselle. Ei mitenkään tavatonta. Tuikulle on tuotu ruokintaan mukaan Racing Selected ja totutan tähän maltillisesti: viikko / desi ja lisään annosta desillä ja samaa määrää syö viikon. Näin voin nähdä, miten vatsa reakoi ja maltillisen lisäämisen vuoksi myös tottuu uuteen ruokaan. Selectedissä on kaikki, mitä Tuikku tarvitsee, joten erillistä kivennäistä ei tarvita. Selected sopii niin vatsahaava- kuin metaboliselle myös vatsaherkälle hevoselle. Siinä ei ole tärkkelystä, sokerit matalalla ja sisältää riittävästi energiaa hevosen päivittäiseen tarpeeseen. Näissä on useinkin se ongelma, että heinästä hevonen voi saada jo sopivan  annoksen energiaa päivää kohden ja rehu, mitä pitäisi syöttää melko iso määrä, tuo ennestään energiamäärään lisää. Mutta katsotaan, miltä vaikuttaa.

Irtohypytykseen Tuikku pääsi toisena ja en uskonutkaan sen tässä lajissa loistavan. Ylitti esteet hyvin, vauhti oli maltillista ja ylitykset vähän sellaisia kuin tukkiin olisi laitettu liikkuvat jalat ja joustamaton tukki hyppäisi esteet yli. :D Estekorkeus oli Tuikulle maltillinen, emmehän ole syyskuun jälkeen tehneet mitään kentällä, joten siitäkin syystä Tuikku pääsi hyppäämään matalat esteet. Mutta oli selvästi innoissaan ja odotti kujalle pääsyä. Juurikin sitä hallittua innostusta, mikä Tuikulle on tyypillistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.