maanantai 12. kesäkuuta 2017

Ensimmäiset hypyt tauon jälkeen

Tallilaisen kuvaama kaveruksista. 💖
Sunnuntai olikin sään puolesta toistamiseen upea, aurinkoinen ja niin lämmin jo aamusta. Lähdimme tallille jo varhain ennen klo 10. Jarikin pääsi mukaan kameransa kanssa. Ja tällä kertaa oli tarkoitus mennä maastoradan esteet. Ensin kävimme radan läpi, madalsimme esteet, otimme pois edestä renkaat ja esteiden korkeus oli siinä max 30 cm. Tavoite oli vain mennä esteitä. Nyt olemme menneet kärryillä, hieman vahvistusta saaden takaosaan. Tuikku on tehnyt töitä kolme päivää, pari päivää sangen kevyttä, lauantaina kärryillä Iivarintienlenkki, missä menimme aika paljon ravia, rauhallista vauhtia, ylämäkiosuudet reippaammin. Joten sunnuntai olikin neljäs työpäivä perätysten. Se on paljon. Mutta vielä Tuikku jaksoi. Ja jaksoikin hyvin ja oli innostunut, etenkin kun viimeisen esteen jälkeen oli palkinto, sai syödä vihreää.

Ensimmäisiä hyppyjä. 
Aloitimme käynnistä ensimmäisellä kierroksella, toisella kierroksella jo hölkkäravia ja ravista hyppy, mutta Tuikku vaihtoikin hypyn jälkeen laukaksi, joten sillä sai mennä. Hyppy sujui yllättävän hyvin pitkän tauon jälkeen. Toisaalta ei hevoselle kovin suuri haaste olekaan näin matalat esteet, mutta minulle kyllä. Siitä on kuitenkin lähes vuosi kun olen viimeksi hypännyt Tuikulla. Ja kuvista näin, että poskihihnat oli lähellä vasemmanpuoleista silmää, aina kuitenkin tarkistan suitsituksen, tällä kertaa ilmeisesti en ole ollut niin huolellinen tai ne ovat jostain syystä valahtaneet. Toisaalta mietinkin, onko turhaa edes pitää tuota ylimääräistä turparemmiä, mikä näköjään tällä kertaa on jäänyt toispuoleiseksi ja ottaisin sen kokonaan pois. Kun ei me kuitenkaan kovin usein esteitä aiota mennä eikä kentälläkään pyöriä, joten mukavuuden vuoksi voisi ollakin hyvä jättää ylimääräiset hihnat pois.


Tässä on tukkieste, missä yleensä on pari tukkia päällekkäin.
Kaiken kaikkiaan teimme lyhyen työskentelyn (kokonaisuudessaan max 30 min), mikä sujui niin mukavasti. Sain videon editoitua ja mietin toki haluanko sen julkiseksi laittaa kun pitäisi osata ratsastaa paremmin. Kaiken kun voisi tehdä paremmin hevosen kannalta. Mutta muutoin olin tyytyväinen, etenkin Tuikkuun, miten hienosti se meni. Se oli niin innostunut esteistä, sitä piti pidättää kunnolla ennen esteitä, ettei vain mene läpijuoksuksi, pidätteet taas vaikuttaa laukkaan, missä olisi paljon parannettavaa. Tuikun heikoin askellaji ja kyllä osasyy olen ratsastajana minä. Mutta se tunne olikin tämän jälkeen parasta. Ja kun tuntee oman hevosensa ja huomaa, että sekin on tyytyväinen, kun aistii hevosestaan, että se pitää. Sillä tiedän kyllä ilman sanoja tai suurempia eleitä, milloin Tuikku ei ole tyytyväinen ratsastukseen tai tekemiseen, ratsastaessa sen tuntee, se on kuin sanatonta puhetta hevosen kanssa. Ja tämäkin on toisaalta saavutus, että voimme esteitä mennä. Talvikausi kun olikin hankala ja kyllä silloin mietti, uskaltaako Tuikun kanssa paljon muuta tehdä kuin maastoilla. Mutta liukkaiden loputtua onkin näyttänyt valoisammalta ja paljon paremmalta. Sen myös on huomannut kiropraktikkokin. Mutta tässä sitä ollaan. Varovaisesti aion edetä ja nyt saa Tuikku pitää vapaata ainakin keskiviikkoon. Sille tekisi hyvää pidempikin loma, mutta painonhallinan vuoksi on liikutettava, jottei ihan taas palaa niihin entisiin reheviin mittoihin. Mutta Tuikulle tekisi pidempi loma hyvää, jolloin saisi vain viettää kavereidensa kanssa aikaa ilman työvelvollisuuksia.

Laitan pari videota, oman ratsastukseni, minkä editoin itse sekä Jarin kuvaama kukkavideo Huhtasaaren maastoradan ympäristöstä. Jarin tekemät videopätkät ovat usein niin onnistuneita ja tällä kertaa editoimaani videoon olin tyytyväinen. Kun editoin, minulle pääpaino ei ole siinä, että tekisin hienot kuvanvaihdot oikeisiin kohtiin, väri, terävyys jne., mihin taas Jari kiinnittää huomiota. Videoillani olen halunnut taltioida niitä hetkiä, mitkä ovat minulle Tuikun kanssa merkityksellisiä, siis muistojen tallentamista ei niinkään laadukkaita esityksiä. Näitä videoita olen laittanut julkiseksi, vaikka ratsastukseni ei ole hienoa, taitavaa ja virheetöntä, mutta siltikin uskaltaudun ne julkituomaan. Jari taas editoi ja kuvaa ihan toisesta näkövinkkelistä ja hänelle kuvanvaihdot, kuvien tekninen taso, tarkkuus, värikylläisyys, valo, kontrasti, on toisenlainen arvo ja merkitys. Mutta pidemmittä puheitta videoihin ja kuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.