keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Metsälenkki

Tuikku sai pitää pari päivää lomaa. Teki sille hyvää kun on saanutkin tehdä töitä. Palautuu rasituksesta ja saa myös laiduntaa. Tosin laidunnuksen kääntöpuoli on menetettyjen kilojen palaaminen. Suo siellä vetelä täällä 😀. Poiskaan ei raaski ottaa laitumelta, lauma on mukava ja hevoset tulevat toimeen keskenään, kaikkiaan kuusi hevosta, joista kolme on suokkia. 
Tänään pääsin maastoilemaan iltapäivästä ja laitoin Tuikulle karvasatulan ja kuolaimettomat. Talutin alkuosuuden järvenrantatien ja metsäreitille päästyämme nousin selkään. Tuikku liikkui reippaasti ja tämänkertainen maasto olikin pelkästään käyntiä. Ja hyödynsin tätä siten, että menimmekin tutkimaan vanhaa tuttua polkua, mitä Tuikku itse ei ole vielä kulkenut, mutta minulle entuudestaan tuttu ja hyvin Tuikku liikkui. Sen kanssa voi mennä hankalistakin paikoista, voi peruuttaa, ei hätiköi ja tietysti napsii ruohon sieltä, oksan tuolta. Mutta maaston tutkiminen Tuikun kanssa onnistuu varsin hyvin vaikeissakin paikoissa. Mistään se ei tunnu hätkähtävän ja itse pidän metsäretkeilystä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän sitä kykenee hiljentymään metsässä, kuuntelemaan ja mihinkään ei ole kiire. Tuikku on näillä retkillä niin oivallinen hevonen. 


Tosin tällä reitillä eksyinkin ja päädyimme kallioisille reiteille, alaspääsyä ei olisi ollut ja pähkäilin, että olen tullut liian sivu reitistä, mutta mihin suuntaan. Oli pakko tulla alas, sillä pohjat olivat osin sammaleen peitossa olevaa kannon ja kivien vaihtelua. Halusin kuitenkin varmistaa, että Tuikku pääsee turvallisesti etenemään rikkomatta jalkojaan, ettei kavio jää johonkin pinteeseen, vaikka hevoset nyt aika ketteriä ovatkin, mutta kun sammaleen alta ei näe, mitä siellä on. Tuikku pysyi rauhallisen tyynenä, minä aloin hieman jo miettimään, että missä sitä ollaan. Tosin ymmärsin, ettemme kovin kauaksi ole voineet eksyä käyntivauhdilla mentäessä. Ja aloin liikkumaan siihen suuntaan, missä päättelin tutun reitin olevan ja vähän ajan päästä löysinkin hieman jo polkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.