tiistai 15. elokuuta 2017

Elokuu, vielä on kesää jäljellä

Elokuu on puolivälissä ja kun katsoo ulos, näyttää vielä niin kesäiseltä. Voisin kuvitella, että olisi heinäkuu. On ilmoja pidellyt! Hienot, lämpimät säät. Hevoset löytyivät tänään laiduntarhasta, mikä merkitsee sitä, ettei paarmoja ole ollut niin paljon kuin muina päivinä. Sen verran tuuli eikä sää ollut ihan niin lämmin kuin maanantaina tai viikonloppuna, jolloin olikin hiostavan kosteaa. Vaikka kesän huonoutta valitellaankin niin itse olen ollut kesään tyytyväinen. Harrastaa on voinut monipuolisesti, ratsastaa, ajaa kärryillä, pyöräillä eikä ole ollut liian lämmin tai kylmä. Sateisia päiviä on välillä pitänyt, mutta ei sillä tavoin, että olisi esteenä ollut ratsastukselle tai pyöräilylle.


Ja Tuikku on voinut hyvin, lanta on hyvää, edelleenkin. Laidunaikana kun menivät uudelle laitumelle, missä heinä on ollut rehevää, muuttui Tuikun lanta täysin löysäksi läjäksi. Niin paljon vaikutti rehevä laidun, vähäisemmällä laitumella lanta on ollut parempaa ja nyt  kun on siirrytty esikuivatulle ja osin laitumelle, mitä nyt siellä on jäljellä, on lanta ollut jo hyvää. Nyt kun saanut psylliumia niin kasoja riittää. Poikkeuksellisesti niitä tuli tänään maastoillessa pariin kertaan, normaalisti kun tulee kerran tai useimmiten ei lainkaan, vaikka menisimme pitkänkin maaston. Ja lannat ovat hyvää, kosteita ja eheitä palleroita.

Tänään katselin Tuikkua ja se näyttääkin hyvältä. Lapaläskiä löytyy, kylkipanssaria, mutta ympärysmitta on pienentynyt. Hoikistuahan sen vielä pitäisi, mutta hitaasti hyvä tulee. Kyljet näyttävät jo edestä katsottuina soukemmalta, mutta onhan se vielä pullukka. Tänään kävimme Tuikun kanssa maastossa ja tällä kertaa laitoin Barefootin satulan. Nyt asentelin jalustimia vielä hieman eteenpäin ja tuntuukin paremmalta. Tuikku oli mahdottoman löysä, kyllä sitä  löntysteltiin ja vähän ravailtiin, pääasiassa mentiin käyntiä. Barefootin satula on istuimeltaan paras, mitä olen kokenut, tänäänkin. Mutta ne jalustinten paikat aiheuttaa päänvaivaa. Nyt olen asentanut ne niin eteen kuin mahdollista, nyt alkaa jo jalustimen metalliosat ottamaan kiinni kaareen ja epäilinkin, voiko niitä niin asentaa, mutta itselle näiden sijainti olisi näin hyvä. Kokeilin tuttavan Freemaxin rungotonta ja siinä jalustimien sijainti on huomattavasti parempi ja tuntui oikein hyvältä itsellenikin. Tässä Barefootissa taas istuin on pehmeä ja niin mukava. Barefoot sopii kevyeen maastoiluun oivallisesti, siinä istuminen on samaa kuin istuisi nojatuolissa ja katselisi hevosen korvien välistä vaihtuvia maisemia.
4 kommenttia:

 1. Näyttääpä jo hyvältä Tuikku. Olen seuraillut sivuasi jo kauan ja on ollut ilo seurata teidän tekemisiänne. Itsekin raviurheilua seuraavana nuo raviratavideot ovat olleet hienoja. - Sipe -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :). Mukava saada viestiä lukijoilta. En itse kovin paljon seuraa raviurheilua, mutta kiva olisi päästä taas katsomaan ravikisoja. Tunnelma niissä on mainio.

   Poista
 2. Hienoa, että Psyllium auttaa ja lanta nyt
  hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lanta on ollut ennen psylliumiakin hyvää ja näyttää edelleenkin hyvältä kuurin aikana.

   Poista

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.