perjantai 18. elokuuta 2017

Kaverihepalla maastossa

Keskiviikkona lähdimme maastoilemaan Tuikun ja kaverin kanssa. Tällä kertaa vaihdoimme ratsuja ja menin isolla suokilla. Se on kuin valtamerilaiva ja tuntuikin leveältä Tuikkuun verrattuna. Maastoilu meni hyvin ja ratsuni oli reipas raviosuuksilla. Teimme Iivarintien lenkin ja takaisinpäin tullessa olikin mielenkiintoista kokeilla, miten iso suokki jaksaa laukata ja hyvinhän jaksoi. Tuikkuun verrattuna liikkeet tuntuivat paljon isommilta, askel oli pidempää ja vauhti vakaata sekä etenevää. Maasto sujuikin mukavasti ja hevoset tuntuvat viihtyvän keskenään näillä maastoilla oikein hyvin. Loppumatkalla vaihdettiin omiin hevosiin ja Tuikku tuntui niin pieneltä, kapoiselta sekä jalat tuntuivat menevän pitkällä Tuikun alla.


Torstain Tuikku sai pitää vapaata. Tänään menin tallille ja sieltähän se Tuikku tuli vastaan. Hyväntuulisena jälleen kerran. Tällä kertaa harjailin ja karvalähtö on todella runsasta, ollut jo pidemmän aikaa. Kengityksestä on kulunut puolitoista viikkoa ja nyt vasen etukenkä vaikuttaa löystyneen. Siitä lähti jo yksi naulakin pois viikolla. Kuiva kesä ja nyt taas kosteutta on vaikuttanut kavioihin. Ensi viikolla kengittäjä tuleekin korjaamaan etukengät kisalauantaita varten.


Tuikku pääsi tänään pyöröaitaukseen ja onhan se hoikistunut. Vatsan alalinjasta on selvästi vähentynyt rasvakerrosta ja liikkeessäkin näkyy, että kiloja on karissut. Ja olen tyytyväinen. Ylipaino kun lisää kaviokuumeriskiä. Pyöröaitauksessa menikin alussa käyntiä ja siitä raviin. Alkuosan kuvasin ja sitten akku hyytyi. Parhaimmat jäi näkemättä. Harjoiteltiin käyntiin ja raviin siirtymistä ja siinä vaihessa kun Tuikku alkoi syttymään liikkeestä, kehotus ravista käyntiin veikin aikaa. Ja hienoa ravia Tuikku esittikin. Kyllä se osaa liikkua hyvässä muodossa ja ryhdikkäänä, etenkin sitä tuntui innostavan kovin kun itsekin juoksin rinnalla. Emme olekaan pitkään aikaan menneet pyöröaitauksessa ja tämä oli siinäkin mielessä mukavaa vaihtelua, ettemme käyttäneet kovin pitkää aikaa aitauksessa vaan lähdimme pois ja takaisin tarhaan kavereiden luokse. Huomenna lauantaina taas kaverin kanssa maastoilemaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.