keskiviikko 30. elokuuta 2017

Kengitystä ja näytetulokset

Sunnuntaina oli Tuikun oikea takakenkä poissa. Sehän kilisi jo kisamatkan jälkeen, joten siinä mielessä ei yllätys. Kenkä olisi saatava takaisin niin pian kuin mahdollista. Tuikun talutukset jäivät, mutta hoidin sitten senkin edestä ja käytin Laseria sekä kumisukaa, millä sain mukavasti  hierottua selän ja takaosan. Tuikusta tuntuu hyvin muikealta takapuolen kohdalta kun kumisualla pyörittelee. Mutta sitä karvaa lähtee paljon, joka puolella pistävää, lyhyttä karvaa, mikä sitten tuulen mukana lentelee myös omiin vaatteisiin tarkertuen kunnolla kiinni. Tuikku oli hyväntuulinen ja nautti selvästi hoidosta.

Maanantaina sainkin jo aamusta kengittäjän paikalle. Saman, joka tuli myös keväällä laittamaan irtokengät. Ja totesikin, että kannattaa kengittää ympäri, etukengät olivat niin kuluneet kisareissun jälkeen. Eteen laitettiin rollerit ja kavio pääsee pyörähtämään paremmin. Oikea takakavio olikin molemmilta sivuilta ikävästi lohjennut, joten siihen tarvittiin paikka-ainetta. Mutta hyväthän niistä kavioista tuli ja Tuikku pääsi aamuheinille, missä muut olivatkin jo tunnin verran syöneet. Tämä kengittäjä, joka nyt toistamiseen kävi, on todellinen kymppi kengittäjäksi. Siinä omakin päivä saa energiaa hänen seurassaan.


Maanantaina sain verikokeiden tulokset ja niitä sitten katsoessani Tuikulla on hyvät arvot,  leukosyytit hyvät, ei tulehdusta, lihasarvot hyvät ja lantanäytteessä arvot hyvät, kolit ok, ei matoja, ei streptokokkibakteeria, albumiiniarvot hyvät, glukoosi (verensokerin pitoisuus) hyvä, TP (kokonaisproteiini) hyvä eli kaikinpuolin siis ihanteelliset arvot ja niin sanoi myös eläinlääkärikin. Hyvinvoiva heppa, mikä myös näyttää siltä. Kiloja vain pitää saada vieläkin pois, mutta hyvin on saatu laihtumaan ja laidunkiloistakin päästään pois. Sen verran huomaan, että Tuikun ympärysmitta on pienentynyt edelleenkin ja sen näkee myös valjastaessa kun vyö pitää laittaa tiukemmalle.

Tuikku sai pitää kolmen päivän vapaansa ja tänään keskiviikkona pääsin jo hyvissä ajoin tallille. Lähdimme kärryajelulle. Sää oli leppoisan lämmin, tuuli kovin, mutta muutoin niin leudon ja kostean oloinen hieman jälkikesän makuinen kärryajelu. Maisemat ovat vehreät ja Tuikku liikkui mielellään. Se oli pirteä ja ehdotti itse vauhtipätkänsä, halusi mennä ravilla mielellään. Teimme Iivarintien lenkin ja menimme raviosuuksia ja takaisinpäin tullessa vaadinkin ylämäkeen vauhtia, jolloin takaosa joutuu enemmän työskentelemään. Tuikku ei hionnut kovinkaan paljon. Tuikku on malttamaton silloin kun sillä on menohaluja. Iivarintien päässä oli paikallinen metsästäjä ja kyselin sorsanmetsästyksestä. Aloittavat vasta parin viikon jälkeen, joten viikonloppuna voi vielä mennä Iiivarintien reittiä eikä tarvitse pelätä pyssyjen pauketta. Sorsanmetsästyslampi kun on aivan vieressä puskan takana. Kotimatka sujui reippaasti. Kiva kärrylenkki. Huomenna taas uudestaan kärryillä ja viikonloppuna aiomme mennä raviradalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.