keskiviikko 9. elokuuta 2017

Kraniosakraalihoidossa

Tuikku on viettänyt edelleenkin lomaa, tekemättä mitään. Viettäen aikaa kavereiden kanssa. Ja mikä pahinta omistajasta vai Tuikusta parasta, kasvattaen vatsaa 😀. Työviikko on ollut kiireinen ja olen ollut mukana Lohjan raviradan puuhasteluissa. Joten Tuikun loma oli suunniteltu ja osui siltä kantilta oivalliseen rakoon. Ja kieltämättä tehnyt minullekin hyvää. Tänään oli taas niin mukava nähdä Tuikkua. Tulin vauhdilla tallille, kiireesti poika riimulla kiinni ja hoitopaikalle.


Olen kokeillut kiropraktikkoa ja todennut sen Tuikulle hyväksi. Ote-hieronta ei ole ehkä se juttu, mitä haluan Tuikun kanssa, en ollut hoidosta niin vakuuttunut eikä se mielestäni tuonut apua, iilimatohoitokaan ei vakuuttanut ja sen aiheuttamat hyytymät ja paukamat taas saivat miettimään kannattaako. Mutta kraniosakraalihoito vaikuttaa siltä, että se sopisi välihoidoksi Tuikulle kiropraktikkohoitojen välissä. Hevospalvelu Turpa toimii Lohjalla ja tallilaisen hyvä tuttu, joten sitä kautta päästiin tätäkin kokeilemaan. Hoito on rangan hoitoa ja sen avulla pyritään hoitamaan rankaa kaulasta selkään. Tuikulla oli hoidettavaa ja liikkuvuutta saatiin selkärankaan. Kerroin Tuikusta ja miten sitä on hoidettu, missä ongelmat (oikea takapolvi, vasen si-nivelessä hieman rosoisuutta) ja totesin, että epäilen kuitenkin sillä olevan perusongelman lonkan seutuvilla, rakenteellista tms. mitä en osaa sanoa, mutta tälle alueella minusta vaikuttaisi olevan perussyy. Kerroin myös ravitallin tallimestarin näkemyksen, että lantion / lannerangan alue on se, mistä ongelmat tulevat. Kuten myös, mitä on kuvattu ja mikä on Karengon näkemys. Hän on maininnut, että Tuikun tapa liikkua saa sen kipeytymään helposti.

Seurasin hoitoa ja miten rankaa saatiin liikkuvammaksi, otteet alussa olivat pehmeät, selkärangasta tunnustelevat, mutta hoidon jatkuessa huomattavan napakat. Hän myös yhdisti hierontaotteita hoitoon. Hän myös huomasi saman ongelman kuin ote-hieroja, sään takana on paikka, missä on ikään kuin vanha vaiva, tullut ilmeisemmin siloista, onko painanut tms. Sitä hän hoiti myös ja sai vastetta. Näytin myös silat ja hän neuvoikin, että on katsottava, ettei silat kallistu taakse vaan pysyvät liikkeessäkin paikallaan. Muutoin se painaa juuri siihen kohtaan, missä on vanhan vaivan tuomaa jälkeä. Satulasta vaiva ei mitä todennäköisemmin ole tullut tai sitten on satulan pitänyt liukua paljon taakse, jolloin kaari olisi ikävästi päässyt painamaan. Näin ei Tuikun kohdalla ole käynyt.
Hän siirtyi takaosaan ja vasemman puoleinen lanneranka on tiukempi, muutoin Tuikku vaikuttikin tyytyväiseltä. Ja hoidon yhteydessä Maria huomasi, että oikean puoleinen lonkka olisi matalammalla kuin vasen ja tätä pääsin itsekin kokeilemaan. Tätä hoitaessa näkyi myös sama, mikä liikkeessäkin rattailla käynnissä, mihin olen kiinnittänyt huomiota. Vasen puoli keinuu enemmän kuin oikea puoli. Ero ei ole kovin selvä, mutta sitä olen videoilta katsellut ja tämä selittäisi myös tämänkin havainnon oikeaksi, että oikea lonkka on alempana.

Olin vakuuttunut tästä hoidosta, että siitä on apua. Se ei ole pelkästään painelua vaan hoidossa otteet ovat välillä selvästi vahvat ja välillä on kevyen oloista painelua, millä saadaan rankaan liikkuvuutta ja irroitetaan kireyksiä. Minuun teki vaikutuksen myös hoidossa asiantuntemus ja se, että oli taitoa selittää asiakkaalle, mitä tekee. Hoidon tarkoituksena on pelkistetysti saada ranka liikkuvaksi, poistettua lihaskalvoista kireyksiä, tuoda joustoa rankaan ja samalla asiakkaana saa tietoa onglemakohdista. Ja Tuikkuhan oli tyytyväinen ja rento hoidon lopussa, hoito oli tehokasta. Hoidon jälkeen suositellaan parin päivän lepoa ja sehän sopii, näin oli alunperinkin tarkoitus jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.