lauantai 28. lokakuuta 2017

Kukkulan kuninkaat

Pari viime päivää on mennyt  niin kevyesti, ettei tosikaan. Luminen maa ja ei tilsakumeja ja vain takakengissä kantahokit. Sain eilen illalla asennettua eteen kantahokit myös, pesun, kaivamisen ja putsauksen jälkeen. Viimeinen hokki vaatikin käsivoimia, Tuikku kärsivällisesti pönötti paikallaan. Tosin viimeisen väännön yhteydessä oli jo kärsimättömyyttä ilmassa. Kävimme eilen vain kävelyllä taluttaen. Takapolvi on ollut hyvä, parempaan päin. Eilen vielä laseroin sen ja katsotaan, miltä näyttää. Maanantaina kengitys, kuusi hokkia + tilsat. Ja kaviot ovat kasvaneet.


Pihattotarhassa on kaksi hiekkakasaa ja hevoset ovat näiden kasojen päällä aikaansa viettäneet. En ole vielä kertaakaan päässyt todistamaan, kuullut kylläkin niiden kasojen päällä olleen ja toivonut niin kovin todisteita näistä tilanteista. Parina päivänä olenkin päässyt juuri sopivasti paikalle ja eilen tulikin "Hole in One" -tilanne ja sain ikuistettua pojat kukkulan kuninkaina.

Tänään olisikin meillä Tuikun kannalta uusi jännittävä päivä. Maneesiin pääsemme ratsastamaan ja sinne mennään yhdessä tallinpitäjän kanssa, hän omallaan ja minä omallaan. Kaksi suomenhevosruunikkoa, toinen ori ja omani ruuna. Toinen taitava ja toinen puskis (minä ja Tuikku). Jokainen on yksityistunnilla. En jännitä, mutta mielenkiinnolla odotan, mitä päivä tarjoaa, saanko sellaisia ohjeita, mitä pystyn näillä taidoilla hyödyntämään. Yleensähän sitä ohjatusti meneekin hyvin, mutta sitten se yksin meno, välillä vähän sinnepäin. Tosin olen viimeisen vuoden aikana huomannut, että istuntani on vakautunut, keskivartalon lihakset jo paremmin käytössä ja ei vain pelkkää teoriaa vaan olen osannut ikään kuin luetun, koetun ja kokeilun kautta löytää keskivartalon lihasten käytön ja saanut vakautta istuntaan. Vielä olisi paljon parannettavaa, mutta kehitys näkyy tasaisuutena ja tunnen, miten Tuikku ei kulje selkä notkolla, mutta vielä haluaisin takajalat enemmän alle. Siinäpä sitä pulmaa.

Olen päässyt FB-sivuilla vanhojen talojen ryhmään, sinne linkkasi tallilainen. Mielenkiintoinen sivu. Jaetaan kuvia vanhoista rakennuksista, niiden kunnostusprojekteja jne. Olemme etsineet sitä omaa jo monta vuotta, yhdestä kävin jo henkilökohtaisesti omistajalle tarjousta esittämässä, mutta paikka meni jälkipolville. Sijainniltaan loistava. Ja nyt seuraillut pari viime vuotta, tuleekohan niille hevosia, hiekka- ja sorakasaa löytyy. Paikassa on ollut ravihevosia aikanaan, mutta siitä on jo niin monta vuotta. Laitumet sijaitsevat Hanko-Hyvinkää tien vieressä. Pari paikkaa on ollut läheltäpiti -tilanteita, mutta aina on ollut syy (ei sopiva nuorten kannalta, opiskelut yms.). Nyt on sitten hyvinkin todennäköistä, että rahoittaja on YT-neuvotteluissa lähtijänä. Ja ikää on juuri se, mikä jää työmarkkinoiden ulkopuolelle. Asiantuntemusta, osaamista, taitoa ja kokemusta riittää. Ollut valmistumisesta lähtien samassa työpaikassa. Ja samalla olisi kiinnostava kohde tarjolla, mikä vastaisi niitä odotuksia, mitä paikalta haluaisin. Ei luxusta, mutta vanhaa ja hyvin pidettyä. Mutta asiakkailta kuulleena maanomistajat eivät pidä hevosista ja tienkäytössä on tullut ongelmia. Ja tässä ympäristössä niitä hevosia riittää, ravi- ja ratsutalleja. Ei kannata hankkia tilaa kyselemättä, miten naapurit suhtautuvat hevosiin. Käy niin kuin talvella selvisi, että omistaja oli hankkinut vanhan rintamiestalon, vienyt hevosensa ostamalleen tilalle ja maanomistaja ei antanutkaan teillään ratsastaa ja hevoset oli vietävä pois.

Pidän tilastoinnista ja laskemisesta, tosin kirjanpito on se, mitä viimeiseen asti välttelen. Aina jää viime tippaan ja joskus vähän myöhäänkin. Blogin pitämisessä löytyy myös tilastoja, näkee käyttäjiä, missä sivuilla liikkuvat, kuinka paljon aikaa käyttävät, käyttävätkö älypuhelinta, tietokonetta tms. laitetta. Näkee ahkerimmat käyttäjät, mieltymykset jne. Näkee myös käyttäjien sijainnit jne. Omat sivuni ovat puskailijan, eivät kovinkaan vaihtelevat, eivät tarjoa uusia ideoita tai emme tee Tuikun kanssa vaikeita juttuja, me vain puskailemme maastossa. Siltikin löytyy käyttäjä, joka selvästikin on kiinnostunut, erityisen kiinnostunut siitä, mitä teemme. Ja tämä näkyy ajankäyttönä, kaikki sivut on kahlattu huolellisesti läpi ja alussa oli älypuhelin käytössä,  nyt on siirrytty näytön taakse. Käyttäjätilastoista näen, ettei ns. seuraajia ole juurikaan, on satunnaista kävijää, säännöllistä kävijää, jotka silloin tällöin vierailevat sivuilla. Mutta sitten joukosta erottuu yksi käyttäjä, joka vierailee sivuilla päivittäin monta kertaa 😩, joka päivä. Huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.