torstai 28. joulukuuta 2017

Puuhailuja

Tämäkään talvi ei taida tehdä poikkeusta menneistä talvista. Epävakaista, sadetta, jääkelejä, välillä lunta, räntää, vettä. Ja aiheuttaahan tämä liikkumiselle omat haasteensa. Hevosella on onneksi kunnon hokit alla, joten liikkumaankin päästään. Tuikkukin on liikkunut keleistä huolimatta. Reippaasti, hikilenkkejä, kevyempiä palauttelupäiviä. Aattoaamun aloitimme reippaasti, Jari mukaan kameransa kanssa ja
kovin suuria tavoitteita minulla ei ollut. Jarilla sitä vastoin oli omat suunnitelmansa kuvaamisen suhteen ja sen mukaan liikuimme. Kenttä oli aurattu jo ennen pakastumista, se oli tasainen, mutta säiden vaihteluista johtuen liukas. Menimme kävellen, teimme siirtymisiä, peruutuksia. Ja videotakin saatiin. Siirryimme pellolle. Se ei ollut liukas, mutta pohjaltaan parempi, paikoin märkä ja upottavuus toi mukanaan omat haasteensa. Ja sen huomasi Tuikun liikkeestä selästä käsin, vaikka kuvia katsoessa mielikuva ja se, miltä meno näytti ei vastannut toistaan. Tuikku liikkui olosuhteisiin nähden hyvin, mutta se tuntemus selässä kun huomaa, ettei liikuta ihan niin mielellään kuin on menty kentällä kun on hyvä, sula pohja. Nyt oli jäistä, välin upottavaa ja märkää. Kastuuhan siinä "tassut".

Joulupäivä oli ansaitusti vapaapäivä. Tapaninpäivänä lähdimme Tuikun kanssa reippaalle lenkille, sulatellen molempien omaa ylimääräistä vararavintoa ja Tuikullekin toki tekee hyvää pitää kiloja kurissa. Teimme normaalin lenkin ja liikuimme reippaassa tahdissa hikeen asti. Sää oli hyvä ja saimme tehtyä laukkaosuuksia, raviakin päästiin menemään. Liikuimme teiden keskustassa niittyosuuksilla, sen verran on pehmeä, märkä pohja. Paikoin on vielä jäljellä lunta, jolloin keskusta ei ole tallaantunut. Autoilla kun on liikuttu, on se painanut ajourat ja kun ne ovat jäätyneet, on ne liikkumisen kannalta liukkaampia. Tuikullakin oli jonkin verran virtaa ja innostusta, kotiinpäin mennessä kävimme tutun metsäpolun kävelemässä ja näin saadaan vähän palauteltua juoksuosuuksia. Videonkin tein meidän Tapaninpäivän ratsastuksesta. Nämä ovat siitä hyvät tallenteet, että vuodenaikojen ja säiden vaihtelut näkyvät. Ja eipä tänäkään Tapanina lunta juurikaan ollut.


Oma arkeni alkoi ja välipäivät töissä, mutta töiden jälkeen suuntasinkin Tuikun kanssa maastoon. Tällä kertaa kevyttä lenkkiä, karvasatula alla, pimeällä ja kamera mukana. Hieman tihkutti vettä ja tiet ovat liukkaita. Mutta siltikin Huhtasaarentie on yllättävän hyvässä kunnossa ja sitä se on ollut kelirikonkin aikaan. Pysynyt kuivana eikä kertaakaan ole ollut sillä tavoin kurainen, että olisi upottavia kohtia. Metsä- ja niittytiet ovat sitä vastoin olleet melko kuraiset, märät, mutta liikkumaan on päästy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.