lauantai 13. tammikuuta 2018

Höpsähtäneet

Olemme maastoilleet, kuinkas muuten. Parasta on ollut sää, kuivaa ja pakkasta. Mutta lunta odotan edelleen ja kymmenen päivän ennusteessa sitä ei ole luvassa. Pakkasten myötä ovat maastoreitit kovettuneet ja toinen este oli Rauhalan kuusimetsän kaato. Sinne tuli metsätraktoreita ja melkoinen vilske kävi. Menimme viikolla silti Tuikun kanssa reitille, mutta päätimme palata takaisin Rauhalan mäen päälle kivuttuamme, sillä työnteko oli kesken ja melkoinen trafiikki, joten olisimme olleet hidasteena. Tässä oli hyvä keino myös totuttaa Tuikkua vähän järeämpään kalustoon ja katselimme kun metsäkone kaatoi puun. Se puun kaatuminen olikin erityisen jännää ja siinä Tuikku pienesti empi etuosallaan poistuako paikalta vai katsoa, mitä tapahtuu.

Tästä johtuen olemme menneet Ahtialan kartanon reitillä. Maasto-osuudesta ei kovin pitkä tule, mutta olen mennyt mäkeä ylös ja alas kahteen kolmeen kertaan, käyneet kävellen rantaa katsomassa ja palanneet tallille. Yleensä Huhtasaarentielle palattuamme olen noussut satulasta taluttamaan ennen siltaa. Näin pääsee hyvin palautumaan ja itsekin saan liikuntaa.

Meillä on mennyt hyvin Tuikun kanssa, toisaalta olen kokenut, että olen ollut liian vaativa. Ikään kuin olisi tiukka lukujärjestys, mitä noudattaa syystä, että (vanhan toistoa) a) ei liho b) kunto pysyy hyvänä c) edistää terveyttä jne. Olen yrittänyt hieman höllätä omaa tunnollista ylisuorittamista ja nämä kerrat kun Jari tulee mukaan ovatkin enemmän sellaista rentoa yhdessäolemista, kuvaamista ja jaettua yhteistä harrastusta. Tämän päiväinen retki olikin mukava. Tuikulla on ikään kuin lupa ottaa löysemmin ja se saakin paljon erityishuomiota. Ahtialan kartano on autioitunut ja siinä näkyy vielä vanhaa loistokkuutta, vaikka paikat ovat selvästi rapistuneet. Pidän näistä maastoista, mäntypuista, neulasten peittämistä poluista ja nämä maisemat sopivat minulle hyvin. Pidän metsästä, etenkin mäntymetsä kuivine kangaspohjineen, jäkälikkö kivikon peittona, ovat minulle se mieluisin maisema, missä voisin samoilla hevosen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tää oli tosi ihana video :) Tuo on mahtavaa, että Tuikun kanssa harrastaminen on teille Jarin kanssa yhteistä tekemistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itsekin pidin, vaikken nyt niin mielelläni puhuisi kameralle :P. Jari voi yhdistää kuvausharrastuksensa ja tällä hetkellä kuvattavaa olisi Rauhalan mäellä ja mäen päältä. Sieltä on huikeat näkymät järvelle kun kuuset kaadettiin (snif - en pidä hakkuuaukeista)ja saisi hienoja kuvia jos vain nyt onnistuisi sään ja ajan puolesta.

      Poista

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.