sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Liikunnan riemua vai pakkoa

Kun on vielä talvea jäljellä, olemme liikkuneet. Tuikulla oli pari päivää vapaana putkeen ja siltikin se tuntui siltä, että olisi vielä tarvinnut toiset pari päivää lisää. Olemme me toki liikkuneet. Ja mikä parasta, päässeet isolla, avaralla pellolla menemään. Siellä riittää lääniä. Tuikku on päässyt harjoittamaan vaikeampaa vasenta kierrosta ja laukka ei vaikuta vasempaan hyvältä, ei se sitä ole ollut aikaisemminkaan, mutta nyt voisin sanoa, että viikon päästä olevalle kirohoidolle on tarvetta. Ja joka kerta olen sanonut niin, Outi todennut, että on kuitenkin hyvä. Mutta vasempaan kierrokseen isolla, laajalla ympyrällä laukka on selvästi hankalampaa kuin oikeaan.

Olisi mukavaa pitää pidempikin loma, mutta jos hevonen on kantavana heinäpaalista, niin on pidettävä yllä säännöllistä liikuntaa, jotta ei nyt kaksosia tule. Säät ovat olleet hienot, suorastaan talvisen upeat. Ja talvesta pidän, pakkasesta, lumesta. Keskiviikon jälkeen luvassa taas märempää, joten näistä talvisista päivistä on otettava irti, mitä vielä on jäljellä.

Olen itsekin liikkunut, muutoinkin kuin ratsastaen. Luistelemassa olemme käyneet järven jäällä rannan läheisyydessä. Koiratkin päässeet nauttimaan talvesta. Jotenkin surullista nämä eteläisen Suomen säät, niin epävakaiset. Etenkin jos loppuviikosta luvassa sateita ja liukkaita kelejä. Onneksi on kamera, millä taltioida niitä hetkiä, jolloin on lunta ja pakkasta.
2 kommenttia:

  1. Kyllä olisi ihanaa, jos tämä talvi jatkuisi edes helmikuun yli. Harmittaa niin paljon jo etukäteen, jos loppuviikosta tulee vettä ja +4c. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä talvena ei taida päästä hevosella jäälle, lämpötilat vaihtelevat niin paljon ja pitkiä pakkasjaksoja ei ole ollut. Loppuviikosta luvassa huonoa säätä, viime talvi oli huono ja niin on samanlainen tämäkin vuosi. Onneksi kuitenkin metsäreiteillä löytyy jäätikkökeleilläkin paikkoja, missä voi ratsastaa ilman liukastumista.

      Poista

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.