maanantai 19. maaliskuuta 2018

Tuikun oma reki

Sunnuntaina pääsimme Tuikun kanssa ajelemaan reellä. Nyt olikin ensimmäistä kertaa oma reki, missä myös omat aisat. Tampit saimme paikalleen ja miesvoimaa niiden asentamiseen tarvittiin. Tamppivaljastus on sangen nopeaa kun mäkivöitä ei tarvitse jo tehtyjen säätöjen jälkeen muuttaa. Eka ajokerta sujui rennon letkeästi, menimme käyntiä ja jalaksetkin tuli puhdistettua ruosteesta. Reki kaipaa huoltoa, minkä se saa kesän kuivilla säillä. Ja Tuikku oli kovin ilahtunut kun Jari tuli mukaan myös. Se käveli tarhasta suoraan Jarin luokse hiljaa höristen. Oli mahtava sunnuntaipäivä ja kovin kiitollinen olen kaikesta nykyisestä. Tuikku on hyvän tuulinen ja toimiva. Tämän päivän saa viettää vapaata ja ottaa aurinkoa kavereiden kanssa.

4 kommenttia:

 1. On se hieno hepo! Kuinka tunnelmallista rekiajelu olisikaan. Olisipa itselläkin vielä joskus hevonen, jonka kanssa ajella kärryillä tai reellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3, Tuikku on ja jokainen hevonen, niissä on jotain aina omaa upeutta. Kun näitä Suomen talvioloja miettii, siihen nähden oman reen hankinta on vähän niin ja näin, mutta hevosen omistajana sitä usein päättyy mitä hullumpiin ratkaisuihin. Mutta muiden hankintojen kohdalla sitä miettiikin enemmän.

   Poista
  2. Minä saattaisin ostaa reen, vaikkei vetohevostakaan ole, jos sellainen reki sattuisi kohdalle joka miellyttäisi ja olisi sopivan hintainen :D Että tunnistan tuon, että hevosten kanssa tekee joskus "hulluja" hankintoja...

   Poista
  3. Kaikki mikä on hevosille tai sen voi jotenkin hyödyntää hevosten kanssa niin ei tarvitse kahta kertaa miettiä, että ostaisinko. Jos sitten kyse vaikka jotain itselle, niin sitä laskee kustannuksia ja ajattelee, että toiseen kertaan. Jotenkin tunnistan, että tämän on perinnöllistä, taipumus tehdä hieman hätäsiä ostoksia. Isälläni oli joka kevät autokuume ja ei väliä, ottiko takkiinsa autojen vaihdossa, mutta se autonvaihtokuume vei järjen ja jälkipyykkiä hoiti sitten äiti ja korjaili järjettömiä autokauppoja :D.

   Poista

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.