maanantai 29. heinäkuuta 2019

Se jolla onni on sen kätkeköön

Harvoin on tullut kirjoiteltua tänne, vaikka kovin tietysti tapahtumia ja asiaa riittäisi. Ja olen tietysti joka kerta kertonut, miten mukavasti on mennyt. Välillä vain tuntuu siltä, että tuleekohan sitä liikaa kehuttua vai pitäisikö sitten enemmän kertoa asioista negatiivisemmin, jottei sitä turhaa kehumista tule. Ei tosin ole itsetarkoitus kehua, mutta meillä on ollut Tuikun kanssa niin pitkään sellainen tosi kiva jakso. Osasyynä varmasti se, että olen ollut laiska kentällä ratsastukseen. Sitä jos tekisin enemmän, olisin huomattavasti tyytymättömämpi kun ei ne omat taidot vain riitä. Olen siis päätynyt siihen, että tehdään sitä, mikä on mukavaa ja maastoilleet olemme suurimmaksi osaksi. Joskus erehdyn menemään kentälle pariinkiin otteeseen viikossa ja sitten taas maastoilu on niin mukavaa, että kentällä ratsastus unohtuu. Meillä on jäänyt myös kärryajelu vähemmälle ja osasyynä tien kovat pinnat. Ratsain kun pystyy valikoimaan paremmin, missä laukataan / ravataan. Kärryajelulla on vain tietyt reitit, missä voi mennä. Pitäisi taas laittaa kärryjä perään ja tehdä muutama reitti pitkän tauon jälkeen.

Tuikulla on myös mennyt nuori tyttö, joka on ratsastanut pelkästään kesäisin. Hän ratsasti Tuikulla parisen kertaa kun olivat kesälomalla ja laitoin tehtävärataa sekä ohjasin ratsastusta ja opastin sen, minkä itse osasin. Toisen opetus on varsin vaikeaa, miten korjata istuntaa ja kertoa se niin, että toinen  ymmärtää. Ja nopeita korjauksia ei ole, mutta toisella tunnilla oli jo niin huomattava parannus ratsastukseen, että jotain olin osannut neuvoa. Mutta mikä tärkeintä, Tuikku toimi siltikin rennosti jo ensimmäisellä tunnilla. Sen huomaan, että kyllä sekin osaa mennä siitä mistä aita on matalin. Kun ratsastajana on hieman kokemattomampi, joka ei ehkä sillä tavoin vaadi vielä kuin oma tuttu ratsastaja niin näkihän sen Tuikun menosta, mutta teki tehtävät kuten ratsastaja pyysi, mutta ei yhtään enempää kuin riittävästi. Tehtävärata oli sellainen, että olin laittanut kolme tynnyriä, missä oli ämpärit ja näitä tuli siirtää aina yhdelle tyhjälle paikalle. Tämä oli alussa varsin haasteellista. Pysähdykset ja paikallaan pysymiset tuntuivat olevan tehtäviä, missä Tuikun hätähisyys tulee esille ja se, että se liikkuu eteenpäin, oikoo kulmia lapa edellä ja ties mitä muuta. Ja jos ei ole kokenut opettaja, yritä siinä sitten parhaasi mukaan opastaa, miten vältyt tältä kun tehtävä pitäisi suorittaa yhden käden ohjatessa ja toisella kannetaan ämpärillä. Hieman jouduin avustamaan tehtävässä, mutta nämä tehtäväradat ratsastuksen lomassa katkaisevat ja antavat hevoselle vähän muuta mietittävää ja ratsastajakin joutuu toimimaan eri tavoin. Mutta Tuikku on todella monipuolinen hevonen, ei liitokavio, vaikka sen ravi on isoa ja näyttävää, mutta muutoin hyvin tasaiset askeleet ja kaikki tuntuu sille sopivan. 

Helleviikolla tyydyimme kevyempään menoon, sai vapaita ja kävimme uimassa. Mutta viikonloppuna menimme jo myöhempään illalla maastoilemaan. Menin lauantaina yksin ja on siinä ihan oma tunnelmansa mennä maastoreittejä klo 21 kuin päivällä tai illalla. Oli toki lämmintä ja Tuikku hikosi ihan kunnolla näiden helleiltojen myötä. Sunnuntaina menimme Jarin kanssa ja hänellä oli sähköavusteinen maastopyörä. Oli kivaa, välillä menimme ohi ja Jarikin meitä ohitteli. Laukkaosuudet menimme suht reippaasti ja paikoin Jari jäi, joten pysähdyimme odottamaan. Tien pohjat ovat paikoin epätasaiset, joten yhdellä kädellä ohjatessa ja toisella kuvatessa tulee jo haastetta säilyttää tasapaino ja mennä jo lujempaa. Sähköavustuksella pääsee hyvin ylämäet.

2 kommenttia:

  1. Piti jo edelliseen tekstiin kommentoida, että sehän on parasta, kun menee hyvin eikä mikään harmita. Sen verran harvinaista hevosharrastuksessa, että kannattaa vain nauttia tilanteesta eikä miettiä mitään negatiivisuuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, mutta hevosia omistaneena sitä aina odottaa sitä hetkeä kun ne auvoisat (lyhyet) hetket ovat ohi ja edessä taas harmistuksen aiheita. Peruspessimisti ei koskaan pety vai miten se nyt olikaan :).

      Poista

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.