Aikaisemmat hevoseni


Ensimmäinen hevosemme, Lippan (Lipurtan fra Hreppholum), s. 1989, tamma, punaruunikko. Yhteinen matkamme kesti seitsemän vuotta, Lippanilla oli kesäihottuma ja se oli välillä parempi, välillä huonompi riippuen paikasta, missä se oli. Luonteeltaan tamma oli rauhallinen ja tottakai piti hyvästä ruoasta. Ratsastaessa en ihan täysin luottanut Lippaniin, osasi se alussa kuljettaa minua kuin litran mittaa, mutta vähitellen vuosien ja opetuksen myötä pääsin itse siihen varmuuteen, etten enää jännittänyt maastoilua. Vaikka saattoi se ykskaks yllättäen jos loukkaantui kun sitä komennettiin, lähteä laukkaamaan täysillä. On tämän kanssa tehty täyskäännöksiä satulan irrotessa, on se testaillut minua autoteillä kun kokemusta ei alussa paljon ollut. Mutta muutoin kiva heppa, mistä tykkäsin paljon. Lippan lopetettiin 27.5.2013. 
Jali, ruuna, welsh b, mustankimo, s. 16.6.1997. Jali tuli perheeseemme toiseksi poniksi, millä Juulia saisi ratsastaa ja oppia ratsastuksen saloja. Sille oli myös tilausta senkin takia, että Lippan tarhattiin yksin ja sopivaa kaveria ei tuntunut löytyvän ja Lippan taas oli hevonen, mikä viihtyi paremmin seurassa kuin yksin. Jali oli myös kiltti, mutta ponimainen. Se oli ollut ratsatuskoulussa, mutta loppuakohden oli alkanut pukitukset ja muut, joten se myytiin. Me ostimme sen Jokioisista.

Jalin kohdalla sen parhaimmat ajat olivat kun se sai olla yhdessä Lippanin kanssa. Kun tein päätöksen Lippanin lopetuksesta ja Jali jäi yksin, oli tämänjälkeinen aika Jalin kohdalla erilaista. Se oli pidättyväisempi. Näillä kahdella kemiat kohtasi heti alusta lähtien. Ne löysivät toisistaan mukavat kaverit ja Lippan näytti kuka määrää ja Jali suostui asemaansa. Välillä se olisi tahtonut leikkiä ja haastoikin välillä ja tätä leikkisyyttä ei enää tämän jälkeen Jalissa näkynyt muiden hevosten kanssa. Ainakaan siinä määrin, että itse olisin päässyt sitä todistamaan. Jali myytiin uuteen kotiinsa elokuun lopussa 2014. Sillä todettiin molemipen etuvuohisten nivelrikko ja vasemmassa irtopalat. Vaikka se oli roteva poni, oli se niine vaivoineen liian pieni minun ratsastettavaksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.