Tähtivarma / Tuikku
Tähtivarma s. 13.5.2010, piensuomenhevonen, ruuna, ruunikko
i. Tutuari
e. Tähtitarha

Tähtivarma, jota kutsumme Tuikuksi, ostettiin 7.9.2014. Ravurista ratsuksi projekti alkoi ja matkan varrella olemme oppineet paljon. Tuikun ongelmana alusta lähtien oli tahditus, alussa oikeassa kierroksessa ravissa hyvinkin voimakkaasti. Vähitellen tahditus on vähentynyt ja olemme päässeet edistymään isoinkin harppauksin. Nykyisin Tuikku on monipuolinen harrasteratsu ja oikean takapolven voimattomuus on aiheuttanut välistä omat ongelmansa.

Ajamisesta olen ollut kiinnostunut, se jäi vähiin ihan siitäkin syystä, ettemme päässeet ajamaan säännöllisesti. Kärryt olivat radalla, jonne siirryimme trailerilla. Joten tästäkin syystä meillä säännöllinen ajo jäi vähemmälle. Uusien kärryjen myötä päädyimme vaihtamaan tallia, sillä taivasalla kärryt alkoivatkin osoittamaan ruostumisen merkkejä. Köyhällä kun ei ole varaa ostaa uusia kärryjä kovin usein. :)

Ajoon olemmekin päässeet säännöllisesti viikottain. Maastoilemme paljon, menemme myös sileällä ja ylitämme matalia esteitäkin. Tuikku on luonteeltaan rauhallinen ja sopuisa hevonen. Hyvin helppo hoidettava, kaikki sille sopii. Vaikeutena tälle kaikkeen sopeutavalle hevoselle onkin nähdä, milloin on kyse hoidettavasta vaivasta, mikä niin helposti peittyy nöyrän luonteen alle.

Tuikulla on todettu 9/2016 vasemmassa si-nivelessä hieman rosoisuutta ja vasemmassa takapolvessa lievää terävöitymistä. Takapolven terävöityminen on todennäköisesti tullut kaatumisesta kentällä elokuussa 2016, jolloin se satutti juurikin vasemman takapolvensa. Ei ontunut tai muutoin, mutta ruhjeita tuli ja juuri takapolven kohtaan.Tuikulla on oireillut oikea takapolvi, mitä on myös piikitetty, kuvauksissa tässä ei näkynyt mitään. Klinikalla Tuikulta piikitettiin si-nivelet ja molemmat takapolvet. Tukihoitona on edelleenkin kiropraktikko Outi Holopainen ja tämä on auttanut Tuikun kohdalla. Vielä ei ole ollut tarvetta piikityksille ja liikumme lähes normaalisti, emme kuitenkaan mene kovin usein kentällä ja esteitäkin harvemmin. Pääasiallinen liikutus on maastossa joko ratsain tai kärryillä. 

4 kommenttia:

 1. Ihanan värinen! meillä ollut myös tuota tahditusta, vähenemään päin kun tasapaino paranee 😊. Onko heppa oikeesti syntynyt 2015? Meidän suokki myös hyvin samanluontoinen, nöyrä ja kiltti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihjeestä, kirjoitusvirhe. Meillä oli poissa tuo tahditus välistä ja nyt se on taas tullut. Mutta katsotaan, johtuuko tämä kipeytyneestä ristiselästä vai onko kyseessä jotain muuta. Takapolvi oli tarkastuksessa kunnossa.

   Poista
 2. Meidän ruuna on vuoden vanhempi :) ollut ratsuna nelivuotiaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla omat sivut hepallesi? Kovin etsin mielenkiintoisia, etenkin suomenhevosista kertovia aikuisten kirjoittamia blogeja. Itseäni kiinnostaa enemmänkin harrastesuokit ja omistajien arki.

   Poista

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.