Villakoirat


Meillä on kaksi villakoiraa. 

Ge La's Monsters Inc eli Vili on valkoinen, keskikoinen villakoirauros. Sitä kutsutaan Viliksi. Se on luonteeltaan pidättyväinen, vieraisiin varautuneesti suhtautuva koira. Vaikka Vili on tullut kotiimme lastemme ollessa pieniä, ei se silti mielestäni ole lasten koira. Enkä luottaisi sitä ihan vapaasti olemaan pienten lasten seurassa ja valvontaan se joutuukin kun pieniä lapsia on paikalla. Vili on syntynyt 7.3.2005 Pietarsaaressa. Sieltä sen haimme toukokuussa 2005 ja se tuli Niinan kaveriksi. Siitä on tullut enemmänkin perheemme Jarin koira, vaikka alunperin Jari ei ole edes erityisen eläinrakas, mikä johtuu hänen eläinallergiastaan. Viliä hän on sietänyt hyvin eikä allergialääkitystä ole tarvittu. Vili ei pidä pesemisestä, ei kynsien leikkauksesta eikä trimmauksesta. Näihin kaikkiin se suostuu kuitenkin hyvin, vaikka tilanteessa näyttääkin, ettei pidä toimenpiteestä.

Vili jouduttiin lopettamaan 8.8.2018 virtsarakon ja -johtimen kasvainten vuoksi. Tähän asti se oli reipas ja kipuja ei ollut, muutoin kuin viimeisenä päivänä kun tuli virtsan mukana verta. Suru on ollut suuri, erityisesti perheemme lapset, jotka ovat jo aikuisiässä, ovat kokeneet Vilin poismenon erityisen raskaasti. Se on lisännyt myös omaa surua kun on nähnyt heidän reagoinnin. Onneksi jäljelle on jäänyt hyvät muistot, näitä voimme jälkikäteen katsoa videolta ja kuvista. 

Toinen koiramme on musta kääpiövillakoira Haydee's Eileen eli Lilo. Se on syntynyt 10.2.2016 ja on narttu. Tämä taas vaikuttaa hyvinkin sosiaaliselta, vieraista ihmisistä pitävältä koiralta, joka myös ei pelkää vettä kuten Vili. Päinvastoin, mielellään tulee suihkuun. Se on vielä hyvinkin läheisriippuvainen, mutta on oppinut olemaan jo päivisin kahdestaan Vilin kanssa. 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.