Villakoirat


Haydee's Eileen eli Lilo. Se on syntynyt 10.2.2016 ja on narttu. Lilo leikattiin vuoden ikäisenä ja näin se helpotti arkea kun meidän edesmennyt Vili (leikkaamaton uros) oli sen kaverina. Lilo on ihmisrakas, läheinen ja kovin innokas ulkoilemaan. Pitää paljon leluista ja leikkii mielellään. On koirakavereita kohtaan dominoiva ja haluaa hallita, mutta tutustuu mielellään oman kokoluokan koiriin. Isoja koiria pelkää ja tähän vaikuttaa se, että vuoden ikäisenä sen päälle hyökkäsi iso koira. Vili sai tuolloin osumaa ja se sai antibioottikuurin, mutta Lilo selvisi säikähdyksellä, mutta pelko isoja koiria kohtaan jäi. Tätä olemme pyrkineet vähentämään turvallisiin, isoihin koiriin tutustumalla. 

Toinen koira on s. 14.112018 ja on toyvillakoira-uros. Sen kutsumanimi on Lenni. Lenni on vilkas, sosiaalinen ja rohkea.

Edesmennyt koiramme: Ge La's Monsters Inc eli Vili on valkoinen, keskikoinen villakoirauros. Sitä kutsutaan Viliksi. Se on luonteeltaan pidättyväinen, vieraisiin varautuneesti suhtautuva koira. Vaikka Vili on tullut kotiimme lastemme ollessa pieniä, ei se silti mielestäni ole lasten koira. Enkä luottaisi sitä ihan vapaasti olemaan pienten lasten seurassa ja valvontaan se joutuukin kun pieniä lapsia on paikalla. Vili on syntynyt 7.3.2005 Pietarsaaressa. Sieltä sen haimme toukokuussa 2005 ja se tuli Niinan kaveriksi. Siitä on tullut enemmänkin perheemme Jarin koira, vaikka alunperin Jari ei ole edes erityisen eläinrakas, mikä johtuu hänen eläinallergiastaan. Viliä hän on sietänyt hyvin eikä allergialääkitystä ole tarvittu. Vili ei pidä pesemisestä, ei kynsien leikkauksesta eikä trimmauksesta. Näihin kaikkiin se suostuu kuitenkin hyvin, vaikka tilanteessa näyttääkin, ettei pidä toimenpiteestä.

Vili jouduttiin lopettamaan 8.8.2018 virtsarakon ja -johtimen kasvainten vuoksi. Tähän asti se oli reipas ja kipuja ei ollut, muutoin kuin viimeisenä päivänä kun tuli virtsan mukana verta. Suru on ollut suuri, erityisesti perheemme lapset, jotka ovat jo aikuisiässä, ovat kokeneet Vilin poismenon erityisen raskaasti. Se on lisännyt myös omaa surua kun on nähnyt heidän reagoinnin. Onneksi jäljelle on jäänyt hyvät muistot, näitä voimme jälkikäteen katsoa videolta ja kuvista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tulevat esiin tarkistuksen jälkeen.